Restavracija

Restavracija se nahaja v drugem nadstropju gradu. Na voljo pa imate sledeče jedi:

 HLADNE JEDI
REZINE PRŠUTA S SUHIMI FIGAMI NA
RUKOLI Z BLAGIM OLIVNIM PESTOM
~~ . ~~
TATARSKI BIFTEK (za 2 osebi)
(sesekljani goveji file z začimbami, maslo, toast)
~~ . ~~
PREKAJENI LOSOS NA KRHKI SOLATNI POSTELJICI
(prekajeni losos, limona, maslo, toast, kaviar)
~~ . ~~
JELENOV CARPACCIO S SUŠENIMI BRUSNICAMI
IN ZRELIM OVČJIM SIROM
JUHE
GOVEJA JUHA Z DNEVNO ZAKUHO
~~ . ~~
JESENSKA KREMNA JUHA IZ JURČKOV
TOPLE ZAČETNE JEDI
RIŽOTA SPLAVAR
(puranje meso, paprika, paradižnik, bučke,
malancani, zeliščno maslo, worchestrska omaka)
 ~~  .  ~~
DOMAČI ŠIROKI REZANCI  S PESTRIM IZBOROM  OMAK
~ z jurčkovo omako, ~ s slanino in smetano
~ z lososovo omako, ~ s tartufi
~~  .  ~~
TRIS GRATINIRANIH HIŠNIH ŠTRUKLJEV
(skutni, pehtranovi, z rdečim zeljem)
~~  .  ~~
JURČKI PO IZBIRI
(na žaru, z jajci, omleta)
~~  .  ~~
LASAGNE Z MESOM
(rezančevo testo, mesni nadev, bešamel, sir)
RIBJE JEDI
POSTRV PO TRŽAŠKO
(pečena postrv, tržaška omaka, limona)
~~  .  ~~
BRANCIN NA ŽARU
(brancin, olivno olje)
~~  .  ~~
ORADA NA ŽARU
(orada, olivno olje)
~~  .  ~~
FILE MORSKEGA LISTA Z REZINAMI POPEČENIH
BUČK NA KORUZNI POLENTI
 ~~  .  ~~
LIGNJI PO IZBIRI
(ocvrti, na žaru, praženi)
~~  .  ~~
POLNJENI LIGNJI S ŠUNKO IN SIROM
~~  .  ~~
 POLNJENI LIGNJI S PRŠUTOM IN SIROM
JEDI PO NAROČILU
PURANJI ZREZEK PO IZBIRI
(naravni, dunajski, pariški, z gobami, ljubljanski)
~~  .  ~~
TELEČJI ZREZEK PO IZBIRI
(naravni, dunajski, pariški, z gobami, ljubljanski)
~~  .  ~~
SVINJSKI ZREZEK PO IZBIRI
(naravni, dunajski, pariški, z gobami, ljubljanski)
~~  .  ~~
SVINJSKI FILE V SLANININI SRAJČKI Z ZABELJENO
JEČMENOVO KAŠO
HIŠNE SPECIALITETE NA ŽARU
PLOŠČA SPLAVAR
(za 2 osebi,  for 2 persons)
(svinjska zarebernica, puranji file, goveji file, nabodalo,
kroketi, zelenjava z maslom, šampinjoni na žaru)
~~  .  ~~
MEŠANO MESO NA ŽARU
~~  .  ~~
BISERNO NABODALO
(puran, svinjina, goveji file, slanina, čebula, paprika,
paradižnik, zeliščno maslo)
STEAKI
TELEČJI “STEAK” SPLAVAR
(telečji zrezek, madeira omaka, šampinjoni, piščančja jetra)
~~  .  ~~
JUNČJI FILE PO IZBIRI
(z jurčki, tartufi, s poprovimi zrnci, s popečeno zelenjavo)
~~  .  ~~
REZINE ROŽNATEGA JUNČJEGA RAMSTEKA NA
MARINIRANI MEHKI SOLATI
~~  .  ~~
JAGENČKOV FILE Z ZELENJAVO NA ŽARU
 ~~  .  ~~
JAGENČKOV FILE S TARTUFI
PRILOGE
ZELANJAVA NA ŽARU
~~  .  ~~
KROMPIRJEVI KROKETI
~~  .  ~~
DOMAČI NJOKI
~~  .  ~~
OCVRTE SKUTINE KROGLICE
~~  .  ~~
ZELENJAVA Z MASLOM
~~  .  ~~
POMFRIT
~~  .  ~~
DUŠEN RIŽ
~~  .  ~~
ŠIROKI REZANCI
SOLATE
SEZONSKA SOLATA
~~  .  ~~
VELIKI KROŽNIK
~~  .  ~~
MALI KROŽNIK
SIRI
MEŠANA SIROVA PLOŠČA
(ementaler, ovčji sir, granna padano,
s plemenitno plesnijo)
VEGETARJANASKE JEDI
SOJIN ZREZEK Z DUŠENIM RIŽEM V GOBOVI OMAKI
~~  .  ~~
KROŽNIK SPLAVAR
(ocvt sir, cvetača, korenje, beluši, koruza, pomfrit, jajce)
~~  .  ~~
VITAMINSKI KROŽNIK
(mladi sir na žaru, melancani, bučke, paprika, paradižnik)
PIZZE Z DODATKI
BREŽIŠKA PIZZA
(paradižnik, šunka, gobe, sir)
~~  .  ~~
PIZZA MARGARITA
(paradižnik, sir)
~~  .  ~~
VEGETARJANSKA PIZZA
(paradižnik, paprika, čebula,  koruza, beluši, olive, sir)
DODATKI
ŠUNKA
GOBICE
SIR
MOZZARELLA
GORGONZOLA
SVEŽI PARADIŽNIK
SVEŽA PAPRIKA
ČEBULA
KORUZA
BELUŠI
OLIVE
FEFERONI
JAJCE
PRŠUT
SUHA SALAMA
SLANINA
HRENOVKE
RIBJI FILET
MORSKI SADEŽI
KISLA SMETANA
TATARSKA OMAKA
PARADIŽNIKOVA OMAKA
TRŽAŠKA OMAKA
MAJONEZA
KEČAP
AJVAR
SLADICE
DOMAČE TORTE
~~  .  ~~
SADNE PITE
~~  .  ~~
KREMNA REZINA
~~  .  ~~
TIRAMISU
~~  .  ~~
PALAČINKE PO ŽELJI
(marmelada, orehi, čokolada)
~~  .  ~~
PALAČINKE SPLAVAR
(borovničeva omaka, vanilijeva krema, smetana)
~~  .  ~~
SADNA KUPA
(sadje, sladoled, smetana)
~~  .  ~~
SPLAVAR TRI ŽELJE
(3 kepice sladoleda, smetana)
~~  .  ~~
BANANA SPLIT
(banana, sladoled, smetana)
~~  .  ~~
SLADOLED Z VROČIMI VIŠNJAMI
(tri kepice sladoleda, preliv z vročimi višnjami)
~~  .  ~~
POPEČENE BANANE Z MEDOM V VANILIJEVI KREMI
 ~~  .  ~~
SVEŽE SADJE

4 thoughts on “Restavracija

Komentiraj